Velden toevoegen aan een formulier

Velden op het formulier plaatsen

Bouw formulieren op door velden uit de rechter kolom in het inschrijvingsformulier te slepen. Dit doe je als volgt:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren".
  2. Klik op link "formulier aanpassen" van gewenste formulier.
  3. Selecteer de tab "bewerk formulier".
  4. Sleep het gewenste veld uit de rechter kolom in het formulier.
  5. Klik op het potloodje naast het geplaatste veld om het veld verder aan te passen en in te stellen naar wens.
  • Gebruik verschillende pagina's om het formulier overzichtelijk te houden. Je kan een pagina toevoegen door bovenaan het formulier op "+ Pagina" te klikken.
  • Bekijk tijdens het aanmaken van je formulier hoe het er zal uitzien voor de eindgebruiker door de het oog-icoon rechts bovenaan aan te klikken.

Velden verplaatsen

De volgorde van de velden op een pagina kan je zelf bepalen. Om de volorde van de velden te veranderen ga je als volgt tewerk:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren"
  2. Klik op link "formulier aanpassen" van gewenste formulier
  3. Selecteer de tab "bewerk formulier"
  4. Selecteer en sleep het sorteer icoontje rechts naast de naam van het veld en laat los op de gewenste plaats.
  5. De aanpassingen worden automatisch opgeslagen

Beschikt jouw formulier over meerdere pagina's, dan kan je velden eveneens verplaatsen naar een andere pagina. Dit doe je als volgt:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren".
  2. Klik op link "formulier aanpassen" van gewenste formulier.
  3. Selecteer het tabblad "bewerk formulier".
  4. Klik op het potloodje naast het veld dat je wenst te verplaatsen naar een andere pagina.
  5. Klik vervolgens rechts bovenaan het veld op de paginanaam (bv. pagina 1).
  6. De tekst verandert in een meerkeuzelijst waarin je de gewenste pagina kan selecteren.
  7. Het veld wordt verplaatst naar de geselecteerde pagina. De aanpassingen worden automatisch opgeslagen.

Deze functionaliteit werkt enkel indien het formulier meerdere pagina's bevat én enkel voor pagina's die minstens één veld bevatten.

Velden kopiëren

Bevat jouw formulier 2 gelijkaardige velden? Maak het veld slechts één keer en maak een kopie aan. Zo bespaar je tijd. Kopieën aanmaken doe je als volgt:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren"
  2. Klik op link "formulier aanpassen" van gewenste formulier
  3. Selecteer de tab "bewerk formulier"
  4. Klik op het kopiëer icoontje naast het geplaatste veld.
  5. Er wordt een kopie aangemaakt en onder het originele veld toegevoegd.