Een goed ledenbeheer is van cruciaal belang voor een sportclub of gelijk welke ledenorganisatie. Daarbij is een online CRM-systeem razend populair. Het is super handig en biedt het tal van voordelen voor je organisatie. Overweeg je de stap? Ontdek waarom een online CRM-systeem goud waard is.

Eén plaats, voor iedereen en overal

Dankzij een online CRM kun je de volledige database van je organisatie op één plek centraliseren. Zo staan alle gegevens van je leden, sympathisanten, partners en sponsors (inclusief info over lidmaatschappen, families, contracten, …) samen. Dat zorgt voor een duidelijk overzicht, waardoor je deze info makkelijker kan beheren. Verder vormt de online CRM een gezamenlijk platform waardoor je met meerdere kan samenwerken. Bovendien is het overal toegankelijk via een internetverbinding. Tot slot kun je in een online CRM eenvoudig verschillende filteropdrachten uitvoeren om informatie te analyseren. Denk maar aan hoeveel actieve leden hebben we dit seizoen, hoeveel uitval hebben we, …

Automatisatie

Door je CRM-systeem te digitaliseren kun je ook rekenen op de voordelen van automatisatie. Zo is er geen kans op fouten meer doordat er bij elke input talloze controles worden uitgevoerd, bijvoorbeeld op de geldigheid van een rijksregisternummer. Ook kun je rekenen op een hogere productiviteit doordat je verschillende acties in bulk of automatisch kan laten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het toekennen van lidmaatschappen.

Safety first

Online CRM-systemen zijn voorzien van verschillende beveiligingsmechanismen waardoor je ledendatabase veilig is. Bovendien zorgen voortdurende back-ups ervoor dat er geen gegevens verloren kunnen gaan. Safety first!

Up-to-date

Tot slot zijn er verschillende online CRM-systemen waarin leden toegang hebben tot een profiel. Op deze manier kunnen leden hun profiel zelf up-to-date houden. Zo beschikt je organisatie altijd over de correcte gegevens om je leden te kunnen bereiken.