Er zijn verschillende manieren om jouw formulier te promoten bij jouw leden. In wat volgt worden deze mogelijkheden besproken.

Deel de URL van het formulier

Wil je de URL van het formulier delen met anderen of deze op de sociale media van jouw organisatie plaatsen? Volg dan onderstaande stappen:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren"
  2. Klik op "formulier instellingen
  3. Klik onder de sectie "formulier delen" op de knop "kopiëren" naast de URL
  4. Plak de link op de gewenste plaats.

Maak QR-code aan voor formulier

Je formulier makkelijk delen (bv. op een flyer of affiche)? Maak een QR-code aan zodat geïnteresseerden door het scannen van je code meteen op de juiste pagina terecht komen. Om een QR-code aan te maken, ga je als volgt te werk:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren".

2. Klik op "formulier instellingen".

3. Klik onder de sectie "formulier delen" op de knop "QR" naast de URL.

4. Bepaal de afmeting in cm en klik op 'ok'.
  5. De QR-code wordt automatisch gedownload.

Deel het formulier op de website

Om het inschrijvingsformulier op de website van jouw organisatie te publiceren, ga je als volgt te werk:

1. Open de module "website lay-out"
  2. Selecteer de gewenste pagina van de website of voeg een nieuwe toe
  3. Klik op de knop "widget toevoegen"
  4. Kies voor de widget "forms"
  5. Selecteer het gewenste formulier
  6. Klik twee maal op "opslaan".

Let op: Heb je online betalingen geactiveerd voor je formulier? Dan kan je je formulier niet kan delen via een iframe omwille van banktechnische veiligheidsredenen. Het is namelijk niet toegestaan om een betaallink te openen in een iframe. Je het formulier enkel delen via een hyperlink naar de Twizzitpagina zelf, bvb. in een inschrijfknop of in de tekst van je website-artikel. Via een standaard Twizzit webpagina worden online betalingen wel correct afgehandeld.

Deel het formulier via de Twizzit-chat

Wil je het formulier delen met jouw leden door gebruik te maken van de Twizzit-chat? Volg dan onderstaande stappen:

1. Open de module "inschrijvingsformulieren"
  2. Klik op "formulier instellingen
  3. Klik onder de sectie "formulier delen" op de knop "kopiëren" naast de URL
  4. Open de module "chat"
  5. Open de gewenste conversatie
  6. Klik op het paperclip icoon
  7. Plak de URL in de daarvoor voorziene ruimte
  8. Geef de tekst in die je wenst op te nemen in het bericht
  9. Klik op "OK".

Voeg het formulier toe aan een nieuwsbericht

Schrijf een nieuwsartikel over de mogelijkheid tot inschrijven en geef jouw contacten de mogelijkheid vanuit het nieuwsbericht in één muisklik naar het formulier te navigeren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

1. Open de module "beheer nieuws
  2. Klik op de "+" om een nieuw artikel toe te voegen
  3. Vink de optie "toon call to action" aan
  4. Selecteer de optie "link een formulier"
  5. Kies het formulier naar keuze
  6. Geef de tekst op die je wenst te zien verschijnen op de knop in de sectie "call to action-knop tekst"
  7. Klik op "opslaan"

Formulier toevoegen aan activiteit

Om een formulier te linken aan een activiteit binnen Twizzit, ga je als volgt te werk:

1. Open de module "beheer agenda"
  2. Klik op de activiteit waaraan je het formulier wenst te linken
  3. Klik op de knop "activiteit aanpassen"
  4. Scrol naar de sectie "aanwezigheden & inschrijvingen"
  5. Kies voor de optie "link formulier"
  6. Selecteer het gewenste formulier
  7. Klik op "activiteit opslaan"