Over extra velden

Bepaal zelf welke gegevens je wenst te beheren binnen Twizzit door gebruik te maken van extra velden. Je kan extra velden toevoegen aan het profiel van een contact, familie, groep, lidmaatschap, resource of bedrijf.

Wanneer extra velden gebruiken

We raden aan om extra velden te gebruiken voor informatie die niet jaarlijks verschilt per lidmaatschap, zoals bijvoorbeeld de schoenmaat van een persoon of het federatienummer dat aan een contact hangt. Voor informatie die wel jaarlijks verschilt per lidmaatschap, raden we aan deze informatie aan het lidmaatschap te hangen. Bijvoorbeeld het type verzekering, deze info hang je beter vast aan het lidmaatschap.

Extra velden toevoegen

De extra velden dienen te worden opgedeeld in categorieën. Volg onderstaande stappen om een categorie van extra velden toe te voegen:

1. Open de module "instellingen".
  2. Klik op "extra velden".
  3. Klik op de "+" rechts onderaan.
  4. Kies de optie "voeg categorie toe".
  5. Geef de categorie een naam.
  6. Klik op "opslaan".

Voeg vervolgens extra velden toe aan de hand van onderstaande stappen:

1. Open de module "instellingen".
  2. Klik op "extra velden".
  3. Klik op de "+" rechts onderaan.
  4. Kies de optie "extra veld toevoegen".
  5. Geef het extra veld een naam.
  6. Selecteer waar het getoond dient te worden (locatie).
  7. Kies de extra veld categorie waaronder het getoond dient te worden.
  8. Kies het type antwoord voor dit extra veld. Lees hieronder meer over de verschillende antwoordtypes.
  9. Activeer (indien gewenst) attributen. Attributen zijn extra gegevens bij waarden van een extra veld. Dat kan tekst, een datum, een bestand of een contact zijn. Vergeet niet een naam toe te voegen voor elk attribuut.
    • Bijvoorbeeld: Het extra veld 'diploma's' heeft een attribuut 'datum' waarin de datum van het diploma wordt ingevuld. Bij 'tekst' kun je bijvoorbeeld de 'status' van het diploma opvragen, bijvoorbeeld actief of verlopen.
  10. Selecteer (indien gewenst) een type validatie. Een validatie is een controle op de geldigheid of juistheid van de waardes die zijn ingevuld.
  11. Activeer het extra veld (indien gewenst).
  12. Klik op "opslaan".

Bij het aanmaken van een extra veld kan je zelf het type antwoord instellen. Maak hier een keuze uit volgende opties:

• Tekst veld (lijn): Hierbij is het antwoord van het extra veld een tekst balk waarin een vrije tekst kan worden toegevoegd.

• Tekst veld (kader): Het antwoord is een kader waarin een vrije tekst kan worden toegevoegd. Deze tekst kan dus langer zijn dan bij de vorige optie.

• Checkbox: In het profiel van de gebruiker verschijnt het extra veld in kwestie met daarnaast een vakje dat kan worden aangevinkt.

• Drop down (enkele selectie): Naast het extra veld kan een menu worden geopend met verschillende opties. Er kan één optie worden geselecteerd.

• Drop down (meerdere selecties):  Naast het extra veld kan een menu geopend worden met verschillende opties. Er kunnen meerdere opties geselecteerd worden. Vink 'hiërarchie activeren' aan als de opties een hiërarchie bevatten.

• Datum: Het antwoord voor het extra veld is een datum-veld.

• Toevoegbare lijst: Voeg hier verschillende items zelf toe bij het invullen van het antwoord. Dit type antwoord is handig voor het ingeven van diploma's wanneer diploma's nog niet op voorhand gekend zijn.

• Bestand: Hier kan een bestand worden toegevoegd aan het profiel van het contact, bedrijf, familie of resource.

• Telefoon: Het antwoord op dit extra veld is een telefoonnummer.