Groep toevoegen

Groepen toevoegen

Om een groep manueel toe te voegen, ga je als volgt te werk:

1. Open de module 'beheer groepen'.
  2. Klik onderaan de pagina op de groene '+' knop.
  3. Kies of je een team ('voeg team toe') of een werkgroep ('voeg werkgroep toe') wenst toe te voegen.
  4. Geef de groep een naam en afkorting.
  5. Voeg de categorie en het seizoen toe voor deze groep.
  6. Vink 'activeer' aan om de groep voor andere gebruikers zichtbaar te maken.
  7. Klik op 'meer opties'. Lees hieronder meer over deze instellingen.
  8. Klik op 'opslaan'.

Meerdere teams toevoegen / importeren (zonder de leden)? Open de module 'beheer groepen', klik rechts onderaan op '+' en klik vervolgens op 'teams importeren'. Plak de teams die je wenst te importeren in de tabel volgens de opgegeven kolomtitels.

De bulk import is enkel voor teams en niet voor werkgroepen.

Meer opties bij het toevoegen van een groep

Bij het toevoegen van een groep kan je onder het tab 'meer opties' de volgende instellingen aanpassen:

• Afspraak training: Hier kan je het aantal uren en minuten invullen dat gebruikt zal worden bij het berekenen van het afspraaktijdstip voor trainingen.
  • Afspraak wedstrijd: Hier kan je het aantal uren en minuten invullen dat gebruikt zal worden bij het berekenen van het afspraaktijdstip voor wedstrijden.
  • Groepspagina: Vink deze optie aan om groepsleden aan te geven dat ze deel uitmaken van de groep.
    • Indien je deze optie uitvinkt, zullen de tabbladen in het presentatiescherm van de groep verborgen worden. In dit geval wordt enkel de basisinformatie van de groep getoond. De groep zal eveneens enkel beschikbaar zijn voor gebruikers die alle groepen kunnen beheren.