Lidkaarten maken per lidmaatschapstype

1. Bij 'beheer', 'instellingen', 'lidmaatschap types' kies je het lidmaatschapstype waarvoor je een lidkaart wil aanmaken.

2. Bij 'membership card template' klik op 'manage membership cards'.

• Let wel: deze knoppen zijn enkel zichtbaar als je in het veld erboven de optie 'membership cards' activeert

3. Nu zijn er twee mogelijke opties.

1. Je maakt een nieuwe template aan

• Klik op 'template aanmaken' om zelf een nieuwe template op te stellen. Geef een 'naam' in voor de template en klik op 'opslaan'. In de lijst verschijnt nu de naam van je nieuwe template. Klik hierop.

2. Je hergebruikt een eerder gemaakte template

• Je eerder gemaakte template(s), verschijnen in de lijst en kun je die opnieuw gebruiken. Klik de gewenste template aan.

Template ontwerpen

Er zijn verschillende mogelijkheden die je toe laten je lidkaart template in lijn met de huisstijl van je club te ontwerpen. Je kan de achtergrond bepalen, velden opmaken, tags invoegen, QR code of profielfoto toevoegen. Hieronder leer je hoe je dit precies doet.

Achtergrond instellen

• Klik op 'achtergrond instellen' om de achtergrond van je lidkaart aan te passen. Klik op 'browse' om een afbeelding op te laden. Klik op 'opslaan'.
    • Wil je de achtergrond verwijderen? Klik dan op 'achtergrond verwijderen'.

Tekst toevoegen

• Klik op 'veld toevoegen'. Vervolgens verschijnt het nieuw veld in je template.
  • Klik in het veld om zelf een tekst in te typen. Er verschijnen verschillende opmaakopties om je tekst lay-out naar wens in te stellen.
  • Je kan dit veld verschuiven (klik op de dubbele pijl), vergroten (klik op het vierkantje) en verwijderen (klik op het vuilbak icoontje).

Tag toevoegen

Je kan in een tekstveld een tag toevoegen, die automatisch wordt ingevuld o.b.v. de gegevens van het lid in kwestie.

• Klik in een tekstveld en de optie 'tags' verschijnt.
  • Kies de gewenste tag.
  • Wanneer nu een lidkaart gegenereerd wordt, dan zal de tag automatisch vervangen worden met de correcte info.

Let wel: Sommige tags werken enkel wanneer er aan een voorwaarde voldaan is. We geven twee voorbeelden.

• De tag {MEMBERSHIP_CLUB} werkt alleen voor federaties (met meerdere clubs). Niet van toepassing? Vervang dan gewoon de tag met de naam van je club.
  • De tag {MEMBERSHIP_SEASON} werkt alleen als het lidmaatschap gekoppeld is aan een seizoen. Werk je niet met seizoenen? Dan zal de tag niet werken.

QR code toevoegen

• Bij 'veld toevoegen' klik je op het keuzepijltje.
  • Klik op 'QR code toevoegen' om een QR code aan de lidkaart te koppelen.

Profielfoto toevoegen

• Bij 'veld toevoegen' klik je op het keuzepijltje.
  • Klik op 'profielfoto toevoegen' om de profielfoto van de Twizzitgebruiker op de lidkaart te gebruiken. Dit maakt de lidkaart een stuk persoonlijker.

Pagina toevoegen/verwijderen

• Klik onderaan op 'pagina toevoegen' om een pagina toe te voegen aan je lidkaart.
  • Wil je de pagina terug verwijderen? Klik op 'pagina verwijderen' rechts bovenaan de pagina.

Template wijzigen of verwijderen

• Klik onderaan op 'wijzig' om de naam van de template aan te passen.
    • Pas de naam aan en klik op 'opslaan'.
    • Klik op 'verwijder' om de template volledig te verwijderen. Let op: deze actie is definitief.