Werken met A en B teams

Heel wat organisaties werken met A en B teams. Sommige organisaties werken met A en B teams die apart trainen en apart wedstrijden spelen. Dat kan je eenvoudig in Twizzit configureren. Andere organisaties werken met A en B teams die samen trainen maar apart wedstrijden spelen. Dat laatste is iets complexer om te configureren en daarom helpen we je graag op weg via dit artikel. Er zijn drie verschillende mogelijkheden om dit scenario te configureren.

 

Optie 1

  1. Maak 1 groep per categorie aan (bijv. U10).

  2. Voeg een aanwezigheidstype toe in de instellingenmodule. In het veld ‘naam’ vul je ‘Niet geselecteerd’ in. Vink vervolgens de optie ‘beheer alle aanwezigheden toegang nodig’ aan. Zo kunnen enkel coaches / trainers deze status selecteren x dagen voor de wedstrijd en zo kunnen ze ook hun selectie kenbaar maken aan de spelers. Je kan eventueel ook met een status 'geselecteerd' werken.

  3. Zorg dat de groep in kwestie (in ons voorbeeld U10) gelinkt is aan de trainingen.

  4. Zorg dat de groep in kwestie (in ons voorbeeld U10) gelinkt is aan de wedstrijden van zowel de A-ploeg als de B-ploeg.

De spelers zien beide wedstrijden in hun planning, maar zullen aan de hand van hun 'aanwezigheidstype' zien waar ze verwacht worden. Wie geselecteerd is, wordt verwacht. Wie niet geselecteerd is, wordt niet verwacht. De spelers kunnen deze status niet zelf aanpassen.

Optie 2

  1. Je maakt 2 groepen aan (bijv. U10A en U10B). De vaste kern zit in hun respectievelijke ploeg. De spelers die regelmatig wisselen, zitten in beide ploegen.

  2. Voeg een aanwezigheidstype toe in de instellingenmodule (instellingen < aanwezigheidstypes < type toevoegen (+)). In het veld ‘naam’ vul je ‘Niet geselecteerd’ in. Vink vervolgens de optie ‘beheer alle aanwezigheden toegang nodig’ aan. Zo kunnen enkel coaches / trainers deze status selecteren x dagen voor de wedstrijd en zo kunnen ze ook hun selectie kenbaar maken aan de spelers. Je kan eventueel ook met een status 'geselecteerd' werken.

  3. Link beide teams (in ons voorbeeld U10A en U10B) aan de gezamenlijke training.

  4. Link U10A en U10B elk aan hun eigen wedstrijden.

De spelers die in beide groepen zitten, zien beide wedstrijden. Aan de hand van hun 'aanwezigheidstype' zien ze waar ze verwacht worden.

Optie 3

  1. Je maakt 1 groep aan voor de trainingen (bijv. U10) en 2 groepen met de vaste kern voor de wedstrijden (bijv. U10A en U10B).

  2. Per wedstrijd voeg je de spelers die de vaste kern aanvullen toe als taak met de contactfunctie 'speler' (toe te voegen in instellingen < contactfuncties < wedstrijdfunctie).

Was this helpful?
Over de module beheer groepen
Waarom de module groepen gebruiken?
Werken met seizoenen
Waarom werken met seizoenen?
Seizoen toevoegen
Groepen maken / beheren
Over groepen
Groep toevoegen
Groepen overzicht
Extra velden toevoegen aan groepen
Groepen kopiëren
Groepsfoto toevoegen
Groepen zoeken
Groepen (des)activeren
Groepen exporteren
Groepen verwijderen
Groepen samenstellen
Groepen manueel samenstellen
Groepen automatisch samenstellen
Groepen synchroniseren
Teams / groepen synchroniseren
Groepen communiceren
Groepen communiceren via de app
Groepen communiceren via de website
FAQ
Werken met A en B teams