Werken met meerdere accounts of gebruikers

Ben je aangesloten bij meerdere organisaties die Twizzit gebruiken en beschik je dus over meerdere Twizzit accounts? Of beheer je naast je eigen account ook nog het account van je kinderen of andere familieleden? Dan kun je deze accounts eenvoudig linken. Zo voorkom je overbodig uit- en inloggen en switch je razendsnel tussen de accounts die je bezit / beheert.

Accounts linken

Om één of meerdere accounts te linken aan je account, ga je als volgt te werk:

1. Log in met je voorkeursgebruiker.
  2. Klik bovenaan in het linkermenu op de naam van je gebruiker.
  3. Klik onder 'gebruikers koppelen' op 'koppel accounts van andere gebruikers'.
  4. Vervolgens verschijnen er enkele suggesties:
    • Staat het account dat je wil linken tussen de suggesties? Klik dan op 'link' en verbind de gebruiker door de login details eenmalig in te geven of door een e-mail te verzenden.
    • Staat het account dat je wil linken niet tussen de suggesties? Klik dan onderaan de lijst op '+ een andere gebruiker'. Vul de logingegevens in van het account dat je wil linken en klik op 'toevoegen'.

Staat het account dat je wil linken al onder 'gebruiker wisselen'? Dan ben je al gelinkt aan dat account. Als je dat niet zelf gedaan hebt, dan heeft je organisatie dit waarschijnlijk automatisch ingesteld via automatische toegangen. Dit is vaak het geval voor kind-oudertoegangen.

Je krijgt de knop 'koppel accounts van andere gebruikers' enkel te zien onder het account waarmee je inlogt, gezien je accounts linkt aan je login (= hoofdgebruiker). Wanneer je in Twizzit wisselt naar een ander account, ga je in het menu de knop 'link met een andere gebruiker' niet langer te zien krijgen gezien je aan dat account geen contacten kan linken.

Switchen tussen accounts

Wanneer je één of meerdere accounts aan je account hebt gekoppeld, kun je vervolgens eenvoudig tussen deze account switchen. Dat doe je als volgt:

1. Klik links bovenaan op de naam van je gebruiker om het dropdownmenu te openen.
  2. Onder de titel 'gebruiker wisselen' krijg je een lijst van de accounts waaraan je gelinkt bent en waarnaar je dus eenvoudig kan switchen.
  3. Klik op de naam van het account dat je wil overnemen.