Jouw Twizzit platform? Daar wordt dagelijks aan gewerkt! Op basis van feedback van onze klanten bepalen we welke modules we vernieuwen, welke functionaliteiten we toevoegen, welke functionaliteiten we vereenvoudigen, ... Benieuwd naar welke modules of functionaliteiten het Twizzit ontwikkelteam de komende weken onder handen neemt? We lijsten de geplande ontwikkelingen in chronologische volgorde op:

First in line: een vernieuwde support module

We streven ernaar om een optimale Twizzit ondersteuning aan onze klanten te bieden. Dat doen we via onze ingebouwde FAQ en support module, waar we klanten met vragen of problemen zo goed en zo vlot mogelijk verder helpen. We're here to help! Omdat we veel belang hechten aan deze ondersteuning, willen we hier nog extra op inzetten. En dat doen we met een gloednieuwe supportmodule! Een eenvoudigere manier om support aan te bieden en op te volgen. Daar mikken we op.

What's next: de registratie module

Eens de vernieuwde support module de deur uit is, zetten onze ontwikkelaars hun tanden in de registratie module. Het doel? Een gebruiksvriendelijke interface die het opvolgen van prestaties van medewerkers en vrijwilligers een fluitje van een cent maakt. Daar waar het vroeger enkel mogelijk was om gepresteerde uren van medewerkers te vergoeden, zal de vernieuwde module nu ook een oplossing bieden voor spelersvergoedingen, onkostennota's, kilometervergoedingen, ... 

Benieuwd naar de lancering van één van deze modules? Houd onze blog in de gaten voor first line updates!