1. Aflevering gegarandeerd

Op vlak van marketing is sociale media vaak al wat de klok slaat, maar de nieuwsbrief hoeft zeker niet onder te doen. Zo is niet elke klant aanwezig op sociale media. Voor zij die er wel aanwezig zijn, zorgt een combinatie van algoritmen en drukte op de platformen ervoor dat berichten vaak niet eens in de feed van de volgers vertoond worden. Bij de nieuwsbrief daarentegen ben je zeker van je plekje in je abonnees mailbox.

2. Geen afleiding

Verder is de omliggende concurrerende content op sociale media vaak afleidend. Bij een nieuwsbrief is de omliggende content, jouw content. Dat kan dus alleen maar in jouw voordeel zijn.

3. Interesse verzekerd

Dankzij de GDPR-wetgeving kun je er ook zeker van zijn dat de ontvanger interesse heeft in wat je te vertellen hebt. Die heeft namelijk zelf aangevinkt dat die je nieuwsbrief wenst te ontvangen. The floor is yours!

4. Relatie versterkend

Regelmatig relevante en actuele informatie verspreiden is ‘what a nieuwsbrief is all about’. Zo blijven alle betrokkenen op de hoogte, wat niet alleen de relatie versterkt maar ook zorgt dat je top-of-mind blijft.

5. Ondersteunt marketingacties

In je nieuwsbrief kun je artikels/berichten vanop je website, social posts, verwijzingenin de kijker zetten. Bijgevolg krijg je meer websitebezoekers, online image boost, verhoogde conversies, …

6. Gerichte boodschappen sturen

Doordat je je abonneelijst vlot kan opdelen in verschillende segmenten, kun je je nieuwsbrieven nog beter afstemmen op je ontvanger. Zo breng je de ontvanger nieuws dat voor hem/haar interessant is. Je kunt bijvoorbeeld inspelen op een bepaald product, assortiment, interesse, …

7. Succes meten

Meten, da’s weten. Bij nieuwsbrieven kun je eenvoudig het succes ervan meten dankzij tal van beschikbare statistieken: aantal geopende nieuwsbrieven, aantal klikken, aantal uitgeschreven, … Dankzij die inzichten kun je je nieuwsbrief telkens beter maken dan de vorige. Zo ga je écht vooruit.

8. Relatief goedkoop

Gezien het groot bereik en de beperkt vereiste kennis, is de nieuwsbrief een relatief goedkoop communicatiemiddel.

9. Duurzaam

Ervan uitgaande dat het aantal ontvangers dat een nieuwsbrief uitprint om te lezen miniem is, maakt de nieuwsbrief een milieuvriendelijk communicatiemiddel.

10. Vernieuwde module!

Het laatste en misschien wel het beste voordeel van de nieuwsbrief is dat de module in Twizzit compleet vernieuwd is! Een vernieuwde nieuwsbriefmodule die mikt op gebruiksgemak en een groot aanbod mogelijkheden. Nieuwsgierig? Ontdek hier meer.

Zo, dat waren de 10 voordelen van de nieuwsbrief. Ga er zelf mee aan de slag en dan vind je zeker nog meer voordelen!