Van social media tot nieuwsbrieven tot ledenplatformen. Digitale communicatie valt niet meer weg te denken uit onze samenleving. Bovendien biedt het tal van voordelen. Zo is digitaal communiceren gemakkelijk voor je lezer, de informatie is nu & live én je kan eenvoudig personaliseren. Geen redenen meer om digitaal achter te blijven dus. We helpen je op weg en delen enkele tips om als organisatie optimaal digitaal te communiceren.

Stay up-to-date

Houd je digitale communicatiekanalen (website, blog, sociale media, ledenplatform, …) up-to-date. Het klinkt cliché, maar toch vergeten heel wat organisaties het. Zorg dat de contactgegevens van je organisatie correct zijn en post regelmatig om de betrouwbaarheid van je kanalen te garanderen. Als je leden weten dat een kanaal leeft, zullen ze sneller geneigd zijn om het te raadplegen en erop te vertrouwen.

To the point.

Online zijn er tonnen en tonnen van informatie beschikbaar en bij je lezer moet het snel gaan. Draai daarom niet te veel rond de pot, maar communiceer duidelijk en to the point. Houd daarbij ook rekening met de lay-out van je tekst. Gebruik alinea’s en bullet points om de communicatie behapbaar te maken.

Offline is niet dood

Offline is niet dood. Zo blijft persoonlijk contact een belangrijke factor, zeker in ledenorganisaties. Dien je belangrijke of moeilijke info te communiceren? Overweeg dan een persoonlijk contactmoment. Daarna kun je kort een overzicht van wat er besproken werd, online communiceren. Zo blijft de informatie zeker hangen.