Quick facts

  • Een club waar plezier in hockey binnenkort 100 jaar traditie is: ervaring gegarandeerd!
  • Meer dan duizend spelende leden en een leger aan sympathisanten.
  • Van fun tot hoog niveau: de club speelt bij de dames en de heren in de eredivisie (het hoogste niveau in België).
  • Koos 10 jaar geleden als allereerste club voor Twizzit.

Casestudy

Royal Antwerp Hockey Club (RAHC) is een booming club met een giga aanbod, meer dan 1000 spelende leden op de teller én heel wat fans van hun eredivisieploegen. Inderdaad, eentje waar veel clubs naar opkijken. Benieuwd naar hoe een club als RAHC gets things done?

Alleen maar liefde

“Rood-wit” en “alleen maar liefde”. De eerste woorden die vallen wanneer je Yvette en Sarah, de secretaris en administratieve duizendpoot bij RAHC, vraagt wat hun club het best beschrijft. Het is meteen duidelijk dat wanneer je voor RAHC kiest, je terecht komt in een warme familiale club dat bovendien een groot aanbod heeft. Jeugdwerking vanaf de allerkleinsten, dames- en herenploegen die voor de gezelligheid spelen, trim-groepen voor startende hockeyers en ook voor G-sporters bieden ze tal van mogelijkheden. Daarnaast heeft RAHC een dames- en herenploeg die op het hoogste niveau spelen van België. Kortom, een aanbod van fun tot hoog niveau.

Eigen youth academy

Jeugdwerking vinden we heel belangrijk binnen onze club, vertellen Sarah en Yvette. Zo zijn we sinds kort gestart met een eigen youth academy. Hiervoor scouten we talenten binnen de club, die we voorzien van een extra opleiding die focust op hun beste skills. Zo willen we steeds een nieuwe lichting opleiden richting onze twee eredivisie teams. Daarnaast leggen we ook sterk de focus op topkwaliteit. Al onze trainers zijn goed opgeleid om kwalitatieve trainingen te garanderen. Daar willen we steeds op blijven inzetten.

Nog 10 jaar Twizzit erbij

Om de administratie met honderden leden en heel wat andere partijen eenvoudig en vlot te doen verlopen, koos de Antwerpse hockeyclub 10 jaar geleden voor Twizzit. Meer nog, RAHC was Twizzits allereerste klant. In de daaropvolgende jaren zijn er heel wat helpende handen bijgekomen, maar Twizzit staat er nog altijd. En dat juichen Sarah en Yvette van harte toe. “We doen er nog 10 jaar Twizzit bij!”, bevestigen ze beide.

Het gemakkelijkst werken

We hebben beide ervaring met een andere software, vertellen Sarah en Yvette, maar we vinden Twizzit gewoon het gemakkelijkst werken. Het bevat zodanig veel tools waardoor je eenvoudig alles voor je club in Twizzit kan doen. Daarnaast kun je er ook eenvoudig met meerdere in samenwerken, wat we ook super handig vinden. Ik kan meteen zien waar mijn collega gestopt is en vanaf daar verder werken, zonder dubbel werk.

Persoonlijke ondersteuning als doorslag

In de tijd dat ik met Twizzit werk, wat ongeveer een jaar is zegt Sarah, merk ik dat er ook constant aan het platform gewerkt wordt op vlak van verbeteringen en nieuwigheden. Elke maand is er wel iets dat wordt aangepakt. Ook de webinars vind ik goed om over alles op de hoogte te blijven. En als je dan toch twijfelt, laat dan de persoonlijke ondersteuning van het Twizzit team de doorslag geven. Als we met vragen zitten, krijgen we heel snel antwoord en dat vinden we heel fijn.

Ook in coronatijden gaan we door

Ook in coronatijden gaan we door. Daarvoor rekenen we ook op Twizzit, vertellen de dames. Zo hebben we een webshop aangemaakt in Twizzit, rond kerst één en ook één voor onze eigen merchandising. Zo kunnen we ondanks alles toch wat inkomsten genereren, want de clubkantine ligt al maanden stil. Verder kunnen bubbels van 4 personen een veldje reserveren via ons online reservatiesysteem in Twizzit. Tot slot is de communicatie nu heel erg belangrijk voor onze leden. We proberen zo veel mogelijk trainingen te laten doorgaan, wat toch wel enige flexibiliteit vraagt met de maatregelen die continu wijzigen. Daarom proberen we bijna wekelijks communicatie uit te sturen via de Twizzit nieuwsbrieven, onze go-to-communicatietool momenteel.

Een heel groot feest

In 2023 bestaat onze club 100 jaar en vieren we een heel groot feest samen met alle RAHC-betrokkenen. Daar kijken we erg naar uit! Verder blijven we met de club inzetten op kwalitatieve trainingen voor onze jeugd, om hen klaar te stomen voor de hoogste klasse. En tot slot zouden we op onze clubsite ook binnenkort met paddel willen beginnen, omdat we merken dat daar toch wel interesse voor is. We hebben dus nog veel plannen en daar zouden we Twizzit niet in willen missen!

Key takeaways

  • RAYC is een warme, familiale club met een groot hockeyaanbod van fun tot hoogste niveau.
  • Jeugd en kwaliteit vinden ze belangrijk. Via hun eigen youth academy scouten ze talenten binnen hun club om de eerste ploegen van de nodige kwaliteiten te voorzien.
  • Om de administratie te verlichten koos RAHC 10 jaar geleden als allereerste voor Twizzit. Sinds dan zijn er heel wat helpende handen bijgekomen, maar Twizzit staat er nog altijd.
  • Twizzit is, volgens Sarah en Yvette, blijvende ontwikkeling en persoonlijke ondersteuning. In vergelijking met andere software, vinden we Twizzit het gemakkelijkst werken.
  • In 2023 bestaat de club 100 jaar. Lees: een heel groot feest!